Nieuws

9 redenen waarom Frankrijk zo’n populair vakantieland is

Met meer dan 80 miljoen bezoekers per jaar staat Frankrijk aan de top van best bezochte landen ter wereld.

Wat maakt Frankrijk nu precies zo geliefd bij vakantiegangers? Het is algemeen bekend dat de Fransen niet de meest gastvrije mensen zijn, en dat ze het liefst alleen maar Frans spreken met toeristen, maar waarom blijven we dan toch allemaal massaal naar Frankrijk op vakantie gaan?

  1. Frankrijk heeft een goede geografische ligging. Het land deelt haar grenzen met maar liefst 8 andere landen: België, Duitsland, Luxemburg, Zwitserland, Monaco, Italië, Andorra en Spanje. Ook al zijn er andere landen met nog meer buurlanden (zoals Duitsland bijvoorbeeld, die heeft er 9), het helpt natuurlijk enorm als je als populair vakantieland gemakkelijk bereikbaar bent.
  2. Parijs is een enorme trekpleister. Parijs staat wereldwijd bekend als de stad van de liefde en de romantiek, haar enorme kunstaanbod, een inspirerende modestad en is ook nog eens zeer geliefd bij bourgondiërs. Nee, hiermee bedoelen we niet de inwoners van Bourgondië, maar levensgenieters die houden van goed eten.
  1. Frankrijk biedt veel UNESCO-werelderfgoed. Met meer dan 40 locaties op de UNESCO lijst is er genoeg te zien voor de cultuurliefhebber. Frankrijk heeft een streepje voor vergeleken met andere landen met een groot aanbod aan werelderfgoed, omdat de Fransen door de eeuwen heen erg goed voor hun monumenten gezorgd hebben en ze daardoor in een uitstekende staat verkeren.
  1. Frankrijk is een succesvol wijnland. Natuurlijk zijn niet alle toeristen die naar Frankrijk komen wijnliefhebbers, maar de Fransen hebben de kunst van de ‘wine tours’ goed onder de knie. De meest bekende wijnstreken zijn Bordeaux, Dordogne, Champagne en Bourgogne. Behalve goede wijnen bieden deze streken ook prachtige natuur, een heerlijk klimaat en noem maar op.
  1. Frankrijk is een heel divers land. Er zijn maar weinig landen die binnen hun grenzen zoveel verscheidenheid te bieden hebben. Zo vind je er bijvoorbeeld drie hele verschillende kustgebieden (Het Kanaal, de Atlantische kust en de Mediterraanse kust), prachtige bergketens, verschillende klimaten en een heel divers aanbod aan gastronomie. In slechts een paar uur reizen kun je in een totaal andere wereld terecht komen binnen Frankrijk.
  1. Wintersport liefhebbers houden van Frankrijk. Een groot deel van de toeristen die ieder jaar weer Frankrijk bezoeken komen er op wintersport. Frankrijk is een populaire ski-bestemming en biedt zeer goede ski resorts.
  1. Frankrijk heeft de TGV. Met de TGV kun je in slechts 2 uur en 15 minuten vanuit Londen naar Parijs, in minder dan anderhalf uur van Brussel naar Parijs en in 6 uur van Parijs naar Nice reizen. Wil je tijdens je vakantie zo veel mogelijk zien en zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan reizen, dan is Frankrijk dus een heel goed vakantieland.
  1. De Franse gastronomie is onovertroffen. Frankrijk is het eerste land ter wereld dat op de lijst van immaterieel erfgoed van UNESCO is gekomen voor haar gastronomie. ‘Fine dining’ is iets wat de Fransen hebben geperfectioneerd. Hoewel niet iedereen gecharmeerd is van de Franse keuken, kunnen we niet ontkennen dat het veel toeristen aantrekt.
  1. Tenslotte nog het klimaat. De warme Franse zomers trekken iedere jaar weer vele zonzoekers aan. En het grote voordeel is dat er meerdere klimaattypes zijn, waardoor toeristen kunnen kiezen voor een klimaat waar ze zich prettig bij voelen. Zo is er een gematigd zeeklimaat in een groot deel van het land, een wat frisser bergklimaat in de Alpen en een Mediterraan klimaat langs de zuidoost kust.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *