Nieuws

Voorkom draadloos skimmen op vakantie

Op vakantie gaan is natuurlijk hartstikke leuk, maar ook wordt er veel gewaarschuwd voor oplichters. Banken waarschuwen al jaren voor skimming en pinpasfraude. Sinds kort bestaat er een nieuwe skimming methode en met het kopen van een goede creditcardhouder kan dit al voorkomen worden. Hieronder lees je meer over deze nieuwe manier van skimmen en hoe dit precies voorkomen kan worden.

Contactloos skimmen

De nieuwe manier van skimmen is contactloos. Doordat nieuwe pinpassen de functie hebben om contactloos te betalen, is het voor criminelen ook mogelijk geworden om contactloos te skimmen. Hoe dit kan? In je pinpas zit een chip die het mogelijk maakt om contactloos te betalen. Hiervoor hoef je dus alleen je pinpas dicht in de buurt van een pinautomaat houden. Een pincode is bij kleine bedragen in de meeste gevallen niet nodig.

Helaas weten criminelen dit ook en maken zij hier gebruik van. Met kleine mobiele pinautomaten skimmen zij onopvallend mensen. Dit doen zij door een bedrag onder de 25 euro in te typen in de pinautomaat en vervolgens de pinautomaat zo dicht mogelijk bij de portemonnee van de persoon te houden. Indien onbeschermd een pinpas in de portemonnee zit waarmee contactloos betaald kan worden, is de kans groot dat het skimmen lukt.

Bescherm je pasjes

Hierboven las je het misschien al. Het skimmen is alleen mogelijk indien de pasjes onbeschermd in je portemonnee zitten. Er bestaan speciale portemonnees die draadloos skimmen kunnen voorkomen, namelijk RFID wallets. Deze portemonnees zijn voorzien van een speciaal laagje folie waardoor het niet mogelijk is om van buitenaf contact te maken met de pasjes in de portemonnee. Wanneer je pinpas in de portemonnee zit kun je dus niet contactloos betalen, dit kan alleen door je pinpas uit je portemonnee te halen.

Overigens kun je er ook voor kiezen om het contactloos betalen helemaal uit te zetten. Het nadeel hieraan is alleen dat je dus zelf ook geen gebruik meer kunt maken van het contactloos betalen. Wil je dit wel blijven gebruiken? Dan raden wij je aan om een RFID portemonnee te kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *