Nieuws

Vakantiebestemming in de spotlights: Sainte Maxime

Provence-Alpes – Côte d’Azur, Frankrijk.

Op slechts 15km van Saint Tropez, 90km van Nice en 130km van Marseille is Sainte Maxime erg gunstig gelegen aan de zonnige Côte d’Azur in Frankrijk.

Het is een relatief kleine plaats, met minder dan 15.000 inwoners, maar in de zomer is het er gezellig druk en levendig. Sainte Maxime ligt aan de noordelijke kant van de Golf van Saint Tropez en wordt door het Massif des Maures beschermd tegen de Mistral wind, die zeer sterke, koude en droge lucht met zich meebrengt. Hierdoor is het klimaat in deze badplaats erg mild en kan men, volgens de plaatselijke bevolking, rekenen op zo’n 300 zonnige dagen per jaar. Het Massif des Maures is een prachtig berggebied waar je goed kunt wandelen en fietsen.

Indrukwekkende Massif des Maures

Een sfeervolle historische plaats

Sainte Maxime is al 1000 jaar oud en werd gesticht door een groep monniken die er een klooster bouwden en het plaatsje vernoemden naar één van hun heiligen; Santa Maxima. Door de eeuwen heen hebben de inwoners hun geld verdiend in de visserij en met het verbouwen van druiven en olijven. Qua cultuur valt er in Sainte Maxime niet zo heel veel te ontdekken, er is een mooie oude kerk en een interessant museum, maar in de omgeving zijn nog veel meer mooie, oude plaatsen om te zoeken.

Prachtige witte zandstranden

Het plaatsje heeft prachtige witte zandstranden en een gezellige promenade met vele restaurants, cafés en ijssalons. Ook zijn er tal van watersportmogelijkheden. Van de 10km aan kustlengte in Sainte Maxime bestaat maar liefst 5km uit zandstranden. De stranden vullen zich in de zomer helaas wel snel, dus het is verstandig om in de ochtend al een mooi plekje uit te zoeken.

Ideale vakantiebestemming voor alle leeftijden

De bestemming Sainte Maxime is geschikt voor alle leeftijden, voor jongeren zijn er genoeg uitgaansgelegenheden waaronder cafés, nachtclubs en een discotheek. Voor gezinnen met kinderen is er een aquapark met zwembaden en waterglijbanen, een bioscoop en een mooie botanische tuin met een speeltuin. Voor bezoekers die met hun eigen boot naar Sainte Maxime komen is er een grote haven die voorzien is van allerlei voorzieningen.

Winkelen in Sainte Maxime

Iedere ochtend kunnen bezoekers terecht op de overdekte markt aan de Fernand Bessy straat en daarnaast is er ook nog een extra wekelijkse markt op de donderdagmorgen. Winkels en supermarkten zijn ook volop te vinden in Sainte Maxime, en voor de liefhebbers is er zelfs een golfbaan vlakbij.

Accommodatie aanbod

Accommodatie is niet moeilijk te vinden in deze toeristische plaats. Er zijn meer dan 20 hotels te vinden in de plaats zelf, met een comfort van twee sterren tot en met vier sterren. Ook zijn er tientallen vakantiehuizen en appartementen te vinden op maximaal 5km van het centrum en nog veel meer daarbuiten. Hieronder vallen ook luxe villa’s met een eigen zwembad. Ook zijn er meer dan 100 B&B’s te vinden in Sainte Maxime, waarvan vele ook over een zwembad beschikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *