Nieuws

Op vakantie naar het prachtige eiland Bonaire

Waar veel Nederlandse toeristen kiezen voor een vakantie naar Curacao, is het buureiland Bonaire ook een prachtige vakantiebestemming. Bonaire is een bijzondere gemeente van Nederland, waardoor je ook veel Nederlandse invloeden op het eiland tegenkomt. Zo spreken veel mensen op het eiland de Nederlandse taal, waardoor het makkelijk communiceren is. Bonaire is met slechts 15.000 vaste inwoners geen dichtbevolkt eiland. Het kent met name veel natuurlijke omgeving. In de kustplaatsen vind je veel heerlijke stranden waar jij in alle rust kunt genieten van je vakantie. Vanuit Nederland vlieg je naar Bonaire in ongeveer 10 uur. Wij zetten een paar hoogtepunten van het eiland voor je op een rij.

Kralendijk

De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk. Het is ook de grootste plaats van het eiland waar ongeveer 12.000 mensen wonen. Met name het centrum van deze plaats is erg gezellig en sfeervol. Op de boulevard vind je verschillende winkeltjes en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken. In de haven van Kralendijk zie je bovendien de mooiste schepen en jachten voorbij komen. Ook is hier meerdere keren per week een markt te vinden waar je verse, lokale producten kunt kopen.

Klein Bonaire

Ten westen van Bonaire vind je een klein, onbewoond eiland genaamd Klein Bonaire. Dit prachtige eiland wordt ook veel bezocht door duikers en snorkelaars die hier de mooiste vissen gaan bekijken. Rond het eiland vind je onder andere zeepaardjes en zeeschildpadden. Elke dag gaan er meerdere boten naar het eiland, die jou naar eiland brengen en later weer ophalen.

Washington Slagbaai Nationaal Park

Dit nationale park is een natuurreservaat dat meer dan 5.000 hectare groot is. Je vindt het park in het noordwesten van het eiland. Je kunt middels een tour door het park de mooiste plekken van dichtbij zien. Je kunt met een eigen auto door het park gaan, maar ook per fiets, wandelend of in een bus kun je het park bezoeken. Ook als je geen groot liefhebber van natuur bent is dit park een absoluut hoogtepunt van het eiland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *